Antoine se lupta cu sine. Se lupta cu Louis. Se lupta cu mama lui. Louis a plecat si absenta lui l-a transformat intr-un fiu transparent si un frate ingrat. Mihai Smarandache a jucat rolul zbuciumat al lui Antoine cu o pasiune pe care o vad tot mai mult pierduta in oamenii din jurul meu.

 

Suzanne (Paula Niculita) nu l-a cunoscut pe Louis, dar a visat intotdeauna la el. Suzanne nu a fost integrata in povestile mamei despre vacante, pentru ca atunci cand Louis a disparut si Antoine s-a casatorit, „la ce bun” ? A tanjit la libertatea fratelui ei, libertate ca o fantoma, libertate ce o tinea pe ea prizoniera a unei case din care nu reuseste pana la urma sa plece.

 

Mama (Rodica Mandache) devine o femeie tacuta, cu un trecut permanent viu si un prezent mort („Sa faca cum vor”).

 

Louis (Cristian Balint) este cel care stie ca va muri, avid sa guste clipele cu o sete viciata de sangele sau palid. Este cel care se intoarce pentru a incheia socotelile emotionale, pentru a explica (ceea ce nu face), pentru a se intrupa din nou in acel personaj fantomatic ce hranea amintirea familiei sale : „ma iubeau viu asa cum ai vrea sa fii iubit mort”.

 

Pasiunea si dansul se scurg precum picaturile de sange.

 

Ca spectator, te simti golit, tanjind la o noua reintoarcere.

Pacat ca a fost ultima data.

Louis a murit pentru totdeauna pe scena Bucurestiului…ieri.

 

Odeon

Advertisements