uuu.jpg

Ema crede..

Ema viseaza..

Ema simte..

Ema iubeste..

Ema plange singura…

Ema vrea..

Ema te asteapta intr-o lume nebuna..

Ema se roaga..

Ema te cheama..

Ema s-a pierdut..

Ema a murit… 

Ema este o femeie pe care multe femei puternice o suprima in sine. Ema a avut curajul sa creada in ea si sa vrea sa fie iubita. Ema a avut curajul sa creada ca visele pot deveni realitate. Ema a pornit la lupta. Dincolo de ceea ce a scandalizat societatea, nimeni nu i-a vazut strigatul interior, desi majoritatea femeilor se regasesc in chemarile ei inerioare. Nu e vorba despre sex, sau adulter. E vorba despre emotii, despre iubire, despre o world o fairies. De ce sa para atat de greu sa accepti ca vrei totul? Uneori facem « greseala » de a trece peste principiile noastre, doar pentru a putea privi printr-o crapatura de gard la ceea ce doar visam. Am folosit ghilimele pentru ca asa percepem de multe ori ceea ce e prea departe de noi.

Cred in faptul ca pot ajunge cat de sus vreau, atata vreme cat am iubirea vietii mele langa mine. Mi-a fost greu sa o gasesc. A trebuit sa nu renunt in ciuda contuziilor care se iveau pe drum si ma loveau sufleteste. Dar acum simt ca pot ajunge pana la Luna si inapoi daca zboara alaturi de mine. Am curajul sa ii cer totul, pentru ca ii dau totul…..Si nu ma voi schimba, asa cum iti este teama tie. Nu am fantome in piept. Tot ce vreau e sa imbatraim impreuna. Nimic nu m-ar putea face sa vreau altceva.Nu as putea nicicand sa schimb panza pe care ne tzesem acum visele cu fir aurit. Aripile care mi-au crescut prin piele imi dau forta si viata.Dulce e miezul in care ne frangem visele si ne ghemuim ca niste stele cu lumina de aur. Dulce e clipa in care ne atingem inimile in sir de margaritare…Dulci mi-au fost chemarile, atata vreme cat ti-am creionat chipul in vis si te-am chemat la mine.

De ce crezi ca m-ai intalnit ? 

Caut emotii, nu privelisti. In nucleul meu sunt o sentimentala, nu o artista. Uneori as vrea ca viata mea sa fie un roman, un film sau o biografie deja scrisa, bogata in detalii, interpretari si momente interesante. Caut mai mult decat ceea ce voi gasi vreodata, pentru ca daca viata ar fi fost la fel de frumoasa ca un roman, atunci romanele nu s-ar mai scrie. As vrea sa traiesc o opera de arta. As vrea sa se auda muzica pe fundalul unei plimbari pe strada Pacii. As vrea sa ma vad stand in pat din unghiuri inedite ale camerei. As vrea ca filmul sa fie vechi si culorile fade si proiectorul sa se intrerupa din cand in cand atunci cand stau singura pe faleza pustie contemplandu-mi nefericirea momentana. As vrea ca naratorul sa imi descrie in detalii inelele de pe degete si buclele negre ce stralucesc in lumina soarelui de iunie. As vrea sa fiu un personaj, nu o persoana. Caut arta si frumusete in existenta mea.Daca imi voi continua cautarea, voi muri devreme, ca Emma. Dar daca incetez, ce sens mai are sa traiesc?  – Madame Bovary din mine inainte sa imi pictez lumea alaturi de tine.

..o melodie ca o soapta..frumos final, plin de melancolia unei chemari si unei cautari de sine…note irlandeze…

Advertisements